Kurumsal Blog Nedir? 7 Adımda Kurumsal Blog Yönetimi

Kurumsal blog yönetimi nedir?

Kurumsal blog nedir?

Markanın misyon ve vizyonunu yansıtan önemli içerik pazarlama araçlarından biri, kurumsal blog sayfasıdır. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin kitlesi ile bağ kurması için kurumsal blog sayfasını aktif kullanması gerekir. Değer odaklı içerikler hem arama motorlarında üst sırada yer almanızı sağlar hem de kitlenizin markanıza daha yakın hissetmesine yardımcı olur.

Sektörünüzde uzman konumuna gelmek, kitlenizle çift yönlü bir iletişim benimsemek ve güncel bir online vitrin oluşturmak için kurumsal blog sayfasının düzenli yenilenmesi gerekir. Belli bir içerik takvimi çerçevesinde yayınlanan blog sayfası, markanın değerlerini ön plana çıkarır.

Bir şirket neden kurumsal bir bloga ihtiyaç duyar?

Kurumsal blog sayfası, markanın kitlesiyle bağ kurması için önemlidir. Blog gönderileri farklı amaçlarla oluşturulur. Farkındalık yaratmak, ürün ve hizmetlerin doğru kullanılması için müşteriyi yönlendirmek, satışları yükseltmek ve sektörde otorite sağlamak için kurumsal blog sayfası etkili şekilde kullanılabilir. İyi kurgulanmış bir blog; sektörel otorite, sadık müşteri kitlesi ve organik trafik olarak geri döner.

Şirket blogunuzu aktif hale getirmek için düzenli bir içerik takvimi oluşturmanız gerekir. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler içerik pazarlamasına kaynak yada zaman ayıramayabilir. Bu gibi durumlarda bir ajans ile çalışmak kurtarıcı olur. İçerik ajansı, markanızın değerlerini yansıtan düzenli içerik üretimi ile kurumsal blog sayfanızı güncel tutar. Blog Up+ paketimiz, aylık blog içeriği aboneliği sağlayarak markanızın online vitrinini güçlendirir.

Blog Up+ paketimizi tercih ettiğinizde uzman içerik ekibimiz sektörünüzü ve marka kimliğinizi analiz eder. Her ay düzenli olarak marka değerlerinize ve sektörünüze en uygun olan içerik konularını belirler. Onayınıza sunulan bu konularda güvenilir kaynakları kullanarak fayda odaklı içerikler hazırlar. Düzenli içerik üretimi ile kurumsal blog sayfanız arama motorlarında yükselir ve kitlenin dikkatini çeker. Bu sayede sektörde uzman konumuna erişir, güvenilir bir başvuru kaynağı haline gelirsiniz. 

Kurumsal blog ile kişisel blog arasındaki fark nedir?

Kurumsal ve kişisel blog arasındaki fark, üretilme amaçlarıdır. Kurumsal blog sayfaları; uzmanlık, sektör bilgisi, ürün ve hizmet kullanım yönergeleri içeren değer odaklı bir platformdur. Kişisel blog ise daha çok hayatınızdan hikayeler paylaşmaya odaklanır. Eğlence amaçlı ve dijital günlük formatında hazırlanan kişisel bloglar samimiyet yaratır. Şirket blogları ise markaların kitlesiyle hem profesyonel hem kişisel bir bağ kurmasını sağlar. Eğitici ve yönlendirici içerikler tercih edilir.

Kurumsal bloglar, şirketinizin hikayesini anlatabileceğiniz, sektörünüz veya iş modeliniz hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen okuyuculara değerli bilgiler sağlayabileceğiniz bir yerdir. İyi kurgulanmış bir blog; sektörel otorite, sadık müşteri kitlesi ve organik trafik olarak geri döner.

Şirket blogunuzda haftada veya ayda kaç gönderi yayınlamalısınız?

Kurumsal blog sayfanızın düzenli olarak güncellenmesi gerekir. Ne kadar sıklıkla gönderi yayınlayacağınız farklı etkenlere bağlıdır. Ama bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur; kitlenizin beklentisidir. Eğer markanız sürekli değişen, çevik bir sektörde ise haftada iki veya üç içerik paylaşmanız gerekir. Güncelliği yakalamanız için aktif olmanız önem taşır. Durağan sektörlerde şirket blogunuzun güncel kalması için haftada bir yazı yeterli olur. 

Okuyucuların şirket ve sektör hakkında bilgi edinmesi, gelişmelerden kurumsal blog sayfanız aracılığı ile haberdar olması, yaşanan gelişmeleri markanızın değerleri ile yorumlaması önemlidir. 

Şirket blogunuzu aktif tutmak için yeterli zamanı bulamayabilirsiniz. İşinizi büyütürken kurumsal blog sayfanızın güncellenmesini uzman bir ekibe devretmeniz gerekir. Blog Up+ paketimiz, aylık düzenli içerik üretimi sağlayan tasarımı ile sizin için avantajlı bir seçim olur. Siz işinize ve müşterilerinize odaklanırken alanında uzman ekibimiz kurumsal blog sayfanızın güncel kalmasını sağlar.

Kurumsal blog, işletmeler için her türlü online pazarlama stratejisinin önemli bir parçasıdır.

Şirket blogu, reklam ve satış amaçlı hazırlanmamalıdır. Müşterileri satışa yönlendiren içerikler daha çok reklam kampanyalarında yer alır. Kurumsal blog sayfanız; kitlenizi ürün ve hizmetler konusunda eğitmek, sektördeki gelişmelerden haberdar etmek, markanızın değerlerini yansıtmak için kullandığınız bir araçtır. Paylaştığınız içerikler değer odaklı ve bilgilendirici olmalıdır. 

Kurumsal blog sayfası potansiyel müşterilerin sitenizi ziyaret etmesini, ürün ve hizmetler hakkında doğru bilgi almasını, sektörde neler olup bittiğini öğrenmesini sağlar. Aynı zamanda bir satın alma ihtiyacı doğduğunda sizinle iletişime geçmesi için güven verir. Sektör otoritesi oluşturmanız ve marka imajınızı güçlendirmeniz için önemlidir. 

Kurumsal Blog Yönetimi Nedir?

Kurumsal blog yönetimi; küçük ve büyük ölçekli işletmelerin farklı amaçlar doğrultusunda içerik üretme, yayınlama, analiz etme ve iyileştirme faaliyetleridir. İçerik pazarlamasında önemli bir yer tutan bloglar, işletmeler tarafından markalaşma çalışmalarında stratejik bir araç olarak kullanılır. Kurumsal blog yönetimi sayesinde markanızı daha başarılı hale getirebilmeniz mümkün.

Markaların online ortamlarda varlık göstermesi için aktif bir bloga sahip olması gerekir. Rakiplerinden ayrışmak, farkındalık yaratmak, hedef kitlenin soru ve sorunlarına çözüm üretmek için blog sayfalarından faydalanan markalar, insanlar üzerinde ulaşılabilir bir imaj yaratır. Dijital çağda markanızın ulaşılabilir olması, kişisel özellikler taşıması, fikir ve görüş belirtmesi, değer odaklı iletişimi benimsemesi önemlidir. 

7 Adımda Kurumsal Blog Yönetimi

Kurumsal blog yönetimi yaparken temel adımları uygulamanız verimli sonuç almanızı sağlar. Markanız adına bir yol haritası çıkarırken sizin için hazırladığımız 8 adımdan faydalanabilirsiniz.

1-Hedef kitle analizi: 

Markanızın ulaşmak istediği kişileri net olarak bilmeniz gerekir. Markalaşma çalışmaları sırasında yapılan personalar hedef kitleyi analiz etmek için önemlidir. 

  • Blog içeriklerinizle kime ulaşmak istiyorsunuz? 
  • Bu kişilerin ortak özellikleri neler? 
  • Daha çok hangi platformlarda zaman geçiriyorlar? 
  • Ne tarz içerikleri daha çok tüketiyorlar? 
  • Sahip oldukları sorun ne? 
  • Markanızın hangi ürün ve hizmeti bu sorunu çözüyor?
  • Nasıl bir hizmet sunarak hayatlarında değişim yaratıyorsunuz? 

2-Strateji oluşturmak:

Kurumsal blog, öylesine paylaşım yapılan bir platform değildir. Bir amacı ve ulaşmak istediği bir sonucu vardır. Kurumsal blog yönetimi için hedefinizi net olarak belirlemeniz içerik oluşturma aşamasında doğru karar vermenizi sağlar. Blog sayfanızdan ne yapmasını bekliyorsunuz? Satışları mı desteklesin? Marka farkındalığı mı yaratsın? Kitlenizle bağ kurmanıza mı yardım etsin? Yoksa ürünlerinizin doğru kullanılması için müşterileri mi eğitsin? Birini seçmek zorunda değilsiniz. Hepsini birden hedefleyebilirsiniz. Ama strateji oluştururken kendinize bir temel yaratmanız önemli. 

3-Tasarım:

 Blog tasarımı marka kimliğini yansıtan unsurları içermeli. Markanın imajına, sahip olduğu vizyona, değerlerine ve hedef kitlenin özelliklerine göre bir tasarım seçilmesi gerekir. Kolay kullanım sunan, minimal ve estetik tasarımlar markanızın kurumsal kimliğini destekler. İçeriklerin farklı platformlarda paylaşılmasını kolaylaştıran tasarımları seçmeye özen gösterebilirsiniz.

4-İçerik üretimi: 

Kurumsal blog stratejisine uygun içerikler üretmeniz önemli. Satışları arttırmak için ürün ve hizmetler hakkında bilgi veren, okuyucuları satın alma davranışına yönlendiren içerikler tercih edilir. Farkındalık yaratmak ve rakiplerden ayrışmak için sektörde otorite konumuna gelmek gerekir. Bu amaca ulaşmak için bilgi veren, açıklayıcı, sektördeki güncel konularda fikir belirten blog içerikleri üretilmelidir. Özgün, değer odaklı, hedef kitleye uygun, alaka düzeyi yüksek olan içerikler düzenli paylaşım ile markanızın başarısına katkı sağlar.

5-Yayınlama:

Kurumsal blog içeriklerinizi tek bir platformda yayınlamak yeterli değildir. İçeriği mümkün olan birçok kanalda yaymanız gerekir. Dağıtım aşaması içeriğin başarısını etkiler. İçerik üretirken farklı platformlara adapte edilebilen bir şablon izlemeniz önem taşır. Sosyal medya kanallarında, internet sayfasında, mail bülteninde blog içeriğinizin tanıtımını yapmalısınız. İçeriğin daha fazla kişiye ulaşması dağıtım aşamasının başarısına bağlıdır.

6-Sonuçları analiz etme: 

İçeriği farklı kanallarda yaydıktan sonra blog sayfanızın verilerini analiz etmeniz gerekir. Ziyaretçi sayısı, çıkış oranları, sitede geçirilen zaman, yorum ve paylaşımlar size içeriğin etkinliği hakkında bilgi verir. Kurumsal blog yönetiminde uyguladığınız adımların doğru olup olmadığını sonuçları analiz ederek anlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, aceleci davranmamak. İçerik pazarlaması geleceğe yapılan bir yatırımdır. Başarılı sonuç almak için bazen zaman gerekir.

7-İyileştirme yapma:

Sonuçları analiz ettikten sonra elde edilen veriler ışığında iyileştirme çalışmaları yapmanız gerekir. İçerikleri güncellemek, ziyaretçilerin sayfaya geri gelmesini sağlar. Bu sayede farkındalık yaratabilir, okuyucularla daha fazla bağ kurma şansı elde edebilirsiniz. 

Kurumsal Blog Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurumsal blog yönetiminde istenilen sonucu almak için bazı noktalara ekstra dikkat etmek gerekir. Uzun soluklu bir strateji olan blog yönetiminde kritik önem taşıyan detaylar bulunur.

  • Süreklilik: İçerik takvimi oluşturmak ve okuyucuların geri gelmesini sağlamak önemlidir. Düzenli aralıklarla paylaşım yaparak kitlenizi aktif tutabilirsiniz. Kurumsal blog yönetiminde başarılı olabilmek için belli bir içerik takvimi uygulanmalıdır.
  • Kullanıcı deneyimi ve tasarım: Blog yönetiminin amacı ne olursa olsun en temel hedef; kitle ile bağ kurmaktır. Bu nedenle blog sayfasının tasarımı okuyucuları yormayan, içeriği beğenme ve yorum yapma isteği uyandıran, sosyal kanallarda paylaşması için cesaret veren bir stile sahip olmalıdır.
  • Özgünlük: Sektörde otorite konumuna gelmek, farkındalık yaratmak, satışları artırmak, hedef kitleyle iletişim kurmak için hazırlanan içeriklerin özgün olması gerekir. Markanın kendi sesi ile oluşturulan ve vizyonunu yansıtan içerikler okuyucular tarafından beğeni toplar.
  • Marka kimliği yansıtma: Online ortamlarda aktif olmak için sürekli trendleri uygulamanız gerekmez. Güncel olaylar karşısında markanızın kimliğini yansıtan bir duruş sergileyebilirsiniz. Marka imajınızı ve değerlerinizi yansıtan içerikler ile kendinize bir topluluk oluşturabilmeniz mümkün.
  • Hikayeleştirme: Markaların kendini veya ürünlerini anlattığı içerikler insanların dikkatini çekmek için yeterli değildir. Hedef kitlenizin blogunuza gelmesini sağlamak için hikayeleştirme tekniklerini uygulayabilirsiniz. Ürün ve hizmetiniz yardımıyla müşterilerinizin kahraman olduğu hikayeler yaratabilirsiniz.
  • Kurumsal blog yönetiminde değer odaklı içerikler oluşturmaya özen göstermeniz gerekir. Blog, insanların iletişim kurabileceği  sıcak bir ortamı yansıtır. Satışa yönlendiren içeriklerin öne çıkması bu samimi atmosferi olumsuz etkiler. 

“Müşterilerin %70’i satın almadan önce markayı reklamlardan ziyade bloglar aracılığıyla öğrenmeyi tercih ediyor.”

Kaynak: Demand Metric

Markaların Neden Aktif Bir Blogu Olmalı?

Dijital çağda markaların online platformlarda aktif olması güven ve iletişim için önemlidir. Potansiyel müşterilerin marka hakkında bilgi sahibi olması, doğrudan iletişim kurması, güven hissetmesi için kurumsal blog yönetimi iyi şekilde yapılmalıdır. Seçme şansı yüksek olan günümüz müşteri profili, satın alma davranışında bulunurken ürünlerin özelliklerinden daha fazla markanın imajına dikkat eder. Sektörde uzman konumuna gelebilmek, hedef kitlenin dünya görüşünü paylaşabilmek, misyon ve vizyonunu doğru aktarabilmek için markaların kendini ifade edebileceği alanlara ihtiyacı vardır. Kurumsal blog sayfaları, markanın değerlerini yansıtan ve hedef kitlesi ile sohbet ortamı oluşturan bir aracı işlevi görür. 

Sosyal medya kanallarında paylaşılan blog içerikleri daha fazla kişiye ulaştığı için marka farkındalığı yaratmayı kolaylaştırır. Küçük işletmelerin büyük firmalar ile rekabet edebilmesi için online varlık geliştirmesi önemlidir. Kurumsal blog yönetimi ile az maliyetli bir farkındalık çalışması yapabilirsiniz. Değer odaklı, özgün ve hikayeleştirilmiş blog içerikleri sayesinde potansiyel müşterilere ulaşabilir, geniş kitlelerin dikkatini çekebilirsiniz. 

Blog sayfalarında yapılan yorumlar ve okuyucularla kurulan iletişim sayesinde ürünler hakkında geri bildirim alınabilir. Markaların yüksek maliyetler ile yaptığı pazar araştırmaları ve analizler için blog sayfaları yardımcı bir rol oynar. Okuyucularınızın yorumları ürün ve hizmet hakkında size ilham verebilir, müşteri memnuniyetlerini ölçmenizde yardımcı olabilir, şikayetleri hızlı şekilde değerlendirmenize ve gerekli aksiyonları almanıza imkan sunabilir. 

En çok kullanılan içerik pazarlama stratejilerinden biri de bloglardır.
En çok kullanılan içerik pazarlama stratejilerinden biri de bloglardır.
HubSpot

Blog Yönetiminizi Profesyonel Bir Ekibe Devretmeniz için 5 Neden

Kurumsal blog yönetiminizi kendi çabalarınızla geliştirmeniz zorlayıcı bir süreç haline gelebilir. Profesyonel bir ekipten destek almanız daha verimli sonuç elde etmenizi sağlar. Blog yönetiminizi uzmanlara bırakmanız için 10 neden:

  1. Zaman kazanmak: İçerik üretmek, yayınlamak, analiz etmek, iyileştirmek vakit alan süreçlerdir. Kurumsal blog yönetimi için profesyonel bir ekip ile çalışmak size işinizi büyütmeniz için zaman kazandırır. Blog sayfanıza vakit ayırmak yerine ürün ve hizmetlerinizi geliştirmeye odaklanabilirsiniz.
  2. Etkili içerik oluşturmak: İçerik oluşturmak kolay gibi görünsede öncesinde ve sonrasında birçok hazırlık süreci gerektirir. Profesyonel içerik uzmanları hedef kitleniz ve marka kimliğiniz için en doğru içerikleri sizin adınıza üretir, yayınlar ve analiz eder.
  3. Süreklilik sağlamak: Etkili bir içerik takvimi oluşturmak blog sayfanızın başarısını etkiler. Profesyonel içerik ekipleri doğru yayınlama sıklığını belirleyerek blogunuzu otomatik hale getirir. İş yoğunluğundan aksatmanız muhtemel olan içerik paylaşım günlerini takip eder.
  4. Marka farkındalığı oluşturmak, otorite algısı yaratmak: Profesyonel içerik ekipleri sektördeki rakiplerinizi analiz ederek sizin markanızı öne çıkarmak için gereken içerikleri hazırlar. Markanızın bir lider algısı yaratmasına yardımcı olur. 
  5. Geri bildirimleri değerlendirmek: İçerik pazarlamasında en önemli adımlardan biri analiz ve iyileştirmedir. Profesyonel içerik ekipleri yayınlanan gönderilerin sonuçlarını analiz ederek gerekli aksiyonları alır. Verilerin değerlendirilmesinde ve gerekli iyileştirmelerin yapılmasında uzmanlık önemlidir.

Zaman kazanmak, etkili içerikler ile hedef kitlenin dikkatini çekmek, potansiyel müşterilerle doğru iletişim kurmak için kurumsal blog yönetimini uzman ekibimize bırakabilirsiniz.

SSS

Kurumsal blog ne demek?

Şirket blogu; bir işletmenin müşteri, çalışan ve diğer paydaşları için oluşturduğu online vitrinidir. Markanın değerlerini, kurum misyon ve vizyonunu, ürün ve hizmetlerin doğru kullanımını, sektör gelişmelerini aktaran içeriklerin paylaşıldığı bir platformdur. Düzenli paylaşım yapılması, markanın bilinirliğine ve satışlarına katkı sağlar.

Kurumsal blog türleri nelerdir?

Markaların paydaşları ile çift yönlü iletişim kurması için blog sayfaları önem taşır. Farklı amaçlarla kullanılan blog sayfaları bulunur. Şirket haberlerini ve basın bültenlerini yayınlayan haber blogları, sektör gelişmelerini yorumlayan düşünce blogları, kurum imajını ve marka değerlerini yansıtan kültür blogları en bilinen seçenekler arasındadır. En sık kullanılan kurumsal blog türleri;

  • Haber blogları – şirket haberlerini, duyurularını ve basın bültenlerini paylaşmak için kullanılır
  • Düşünce liderliği blogları – sektörel konularda şirketin uzmanlığını ve düşünce liderliğini paylaşmak için kullanılır
  • Kültür blogları – şirketin değerlerini, kültürünü ve çalışan hikayelerini sergilemek için kullanılır
  • Ürün/hizmet blogları – şirketin ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi ve güncellemeler sağlamak için kullanılır
  • Müşteri hikayesi / referans blogları – müşteri hikayelerini ve şirket hakkındaki referansları sergilemek için kullanılır
  • Sektörel haber/analiz blogları – sektörel trendler ve gelişmeler hakkında içgörü ve analiz sağlamak için kullanılır.

Kurumsal blog yönetimi nedir?

Kurumsal blog yönetimi; şirketin değerlerine ve imajına uygun gönderilerin üretilmesi, yayınlanması, analiz edilmesi ve iyileştirilmesi anlamına gelir. Kapsamlı bir süreç olan kurumsal blog yönetimi, uzman bir ekip tarafından yönetilmelidir. İçerik üretimi, yayınlama, analiz etme ve iyileştirme aşamaları markanın kitlesiyle bağ kurmasını etkileyen önemli unsurlar arasındadır.

Kurumsal blog yönetiminin amacı nedir?

Şirket blogunun yönetim amacı, markanın hedeflerine ulaşmasına yardım eden etkili bir araç oluşturmaktır. Kurumsal blog sayfası, doğru yönetildiğinde markanın konumlandırma çalışmalarında aktif bir rol oynar. Blog sayfası; sektör otoritesi sağlamak, farkındalık yaratmak, satışları artırmak, kitleyle bağ kurmak, ürün ve hizmetlerin doğru kullanılmasını sağlamak için önemli bir araçtır.